Skip to content


Konsultimi psikologjik klinik në Klinikën Amerikane “Dr Behar Kusari”

Shtatzënia është një periudhë e jashtëzakonshme në jetën e një gruaje dhe çifti. Në këtë fazë të jetës, ndikimi i ngjarjeve dhe emocioneve është i madh, dhe për shkak të kësaj, konsultimi me një psikolog para, gjatë dhe pas shtatzënisë është i rëndësishëm gjithashtu është jashtëzakonisht i rëndësishëm edhe konsultimi me psikolog edhe para fillimit të procedurave për trajtimin e infertilitetit.

Konsultimi para shtatzënisë

Parandalimi është gjithmonë më efikas se sa trajtimi i problemeve. Kjo vlen edhe për shtatzëninë. Para se një çift të vendosë të bëjë fëmijë, është e rëndësishme të konsultohet me një psikolog. Disa arsye të rëndësishme pse duhet të bëhet kjo janë:

 • Përgatitja emocionale: Shtatzënia është një ngjarje e madhe që ndikon në jetën emocionale të çdo personi. Konsultimi para shtatzënisë mund të ndihmojë në përgatitjen emocionale për të pritur fëmijën.
 • Trajtimi i problemeve të ndërprera: Disa çifte mund të kenë probleme emocionale ose konflikte që mund të ndikojnë negativisht në procesin e shtatzënisë. Konsultimi paraprak mund të ndihmojë në identifikimin dhe trajtimin e këtyre problemeve.
 • Planifikimi: Konsultimi para shtatzënisë mund të ndihmojë çiftin të planifikojë më mirë kohën dhe resurset për fëmijën e ardhshëm. Një psikolog mund të ofrojë udhëzime dhe strategji për të përmirësuar aftësitë prindërore dhe për të përcaktuar objektivat e tyre të përbashkëta.

Konsultimi gjatë shtatzënisë

Shtatzënia është një fazë e cila vjen me ndryshime të mëdha në trupin dhe jetën emocionale të gruas. Konsultimi gjatë shtatzënisë është i rëndësishëm për disa arsye:

 • Trajtimi i ankthit dhe depresionit: Shtatzënia mund të sjellë ndryshime të rëndësishme hormonale dhe emocionale që mund të çojnë në ankth dhe depresion. Konsultimi me psikolog mund të ndihmojë në menaxhimin e këtyre gjendjeve.
 • Përshtatja në rolet e reja: Me ardhjen e një fëmije, gruaja dhe burri përjetojnë ndryshime të mëdha në rolet e tyre. Psikologu mund të ndihmojë në përshtatjen në këto ndryshime dhe në menaxhimin e stresit që vjen me to.
 • Përkujdesja e trupit: Konsultimi me një psikolog gjatë shtatzënisë mund të ndihmojë në përkujdesjen e trupit dhe të shëndetit fizik. Ky kujdes është i rëndësishëm për shëndetin e gruas dhe të fëmijës.

Konsultimi pas shtatzënisë

Pas lindjes së fëmijës, ndryshimet emocionale dhe fizike vazhdojnë të jenë të pranishme. Konsultimi pas shtatzënisë është gjithashtu i rëndësishëm për shkak të këtyre arsyeve:

 • Trajtimi i pasojave emocionale: Pas lindjes, shumë gra përjetojnë ndryshime emocionale, përfshirë depresionin pas lindjes. Konsultimi me psikolog mund të ndihmojë në trajtimin e këtyre pasojave dhe në përmirësimin e mirëqenies emocionale.
 • Menaxhimi i stresit: Përkujdesja e një fëmije të vogël është sfiduese dhe shpesh shoqërohet me stres. Konsultimi pas shtatzënisë mund të ndihmojë prindërit të mësojnë strategji për të menaxhuar më mirë stresin dhe për të ruajtur një marrëdhënie të shëndetshme me fëmijën.
 • Përshtatja në rolet e reja: Pas lindjes, prindërit duhet të ndryshojnë dhe të përshtaten me rolin e prindit. Një psikolog mund të ndihmojë në përshtatjen në këtë rol dhe në ndërtimin e një marrëdhënie të fortë me fëmijën.

Konsultimi me psikologen para fillimit të procedurave të infertilitetit

Në rastet kur një çift përballet me infertilitetin dhe vendos të fillojë procedurat për të bërë fëmijë, konsultimi me një psikolog është po aq i rëndësishëm. Disa arsye pse duhet të bëhet kjo janë:

 • Trajtimi i stresit: Procedurat e infertilitetit mund të jenë të stresuara dhe të emocionuara. Konsultimi me një psikolog mund të ndihmojë çiftin të menaxhojë stresin dhe ankthin që mund të vijë me këto procedura.
 • Mënyra e trajtimit të dështimeve: Në rast se procedurat e infertilitetit nuk kanë sukses të parashikueshëm, një psikolog mund të ndihmojë çiftin të trajtojë dështimet dhe të gjejë mënyra të tjera për të arritur ëndrrën e tyre për të bërë fëmijë.
 • Përgatitja emocionale: Konsultimi me një psikolog para fillimit të procedurave të infertilitetit mund të ndihmojë në përgatitjen emocionale për këtë proces dhe të ndihmojë në vendimmarrjen në lidhje me procedurat e mundshme.

Ju mund të caktoni konsultë me psikologen duke telefonuar në numrin +38344126188 ose në email [email protected]

#YourFriendlyHospital

Play Video
Open chat
1
Scan the code
Faleminderit që keni kontaktuar American Clinic "Dr. Behar Kusari"!

Si mund te ju ndihmojme?