Për herë të parë në rajon vjen trajtimi me laser i hemorroideve, fistulave dhe sinusve pilondalis në Klinikën Amerikane ‘Dr. Behar Kusari’. Ky shërbim është pa dhimbje e cila mundësohet me pajisjen më inovative “Leonardo Dual 45” dhe ky shërbim ofrohet vetëm në Klinikën Amerikane ‘Dr. Behar Kusari’ nga Dr. Arsim Latifaj.

Çfarë është Leonardo Dual 45?

Leonardo është një sistem ose pajisje kirurgjikale që përdor teknologjinë më të avancuar të laserit për trajtimin e sëmundjeve të zorrës së trashë, rektumit dhe anusit. Kjo metodë është e specializuar dhe ofron disa benefite në krahasim me metodat klasike.

 • Trajtimi me Laser: Leonardo përdor një laser për të kryer ndërhyrjet kirurgjikale në zorrën e trashë dhe zonën e rektumit. Përdorimi i laserit lejon trajtimin e sëmundjeve të ndryshme, duke përfshirë hemorroidet, fisurat anale, fistulat, sinuset pilonidal dhe polipet.
 • Teknikat Specifike të Lasers: Leonardo përdoret për teknikat specifike të lasers si LHP® (LaserHemorrhoidoPlasty), FiLaC® (Fistula-tract Laser Closure) dhe SiLaC® (Sinus Pilonidalis Laser Closure).Benefitet e Leonardo Dual 45 në krahasim me metodat klasike

  1. LHP (LaserHemorrhoidoPlasty):
   • Ofron rezultate më të mira të largimit të hemorroideve.
   • Pa dhimbje dhe minimizon kohën e rikuperimit.
   • Ndalon gjakderdhjen gjatë trajtimit.
   • Është metodë e sigurt, e shpejtë dhe efektive pa prerje dhe plagë të hapura.
  2. FiLaC (Fistula-tract Laser Closure):
   • Metodë minimale invasive për trajtimin e fistulave anale.
   • Siguron largimin e fistulës në mënyrë precize duke përdorur një fije lazer.
   • Efikasitet i provuar, ku 2/3 e pacientëve arritën shërim të plotë pas trajtimit të parë.
   • Mund të kombinohet me metoda tjera për të mbyllur ostiumit.
  3. SiLaC (Sinus Pilonidalis Laser Closure):
   • Metodë e specializuar për trajtimin e sinusit pilonidalis.
   • Siguron shkurtimin e sinusit në mënyrë precize.
   • Arrinë rezultate të shkëlqyera me plagë minimale në sipërfaqe.

  Leonardo është një opsion i avancuar për trajtimin e sëmundjeve të zorrës së trashë. Për më shumë informacion, konsultoni me mjekun tuaj ose vizitoni Klinikën Amerikane ‘Dr. Behar Kusari’

  Klinika Amerikane ‘Dr. Behar Kusari’
  Lokacioni: Magjistralja Prishtinë – Ferizaj (km3)
  Tel: +383 38 606 116 | +383 44 126 188 | +383 45 126 188

  YOUR FRIENDLY HOSPITAL