Edhe në Kosovë realizohet lindja “natyrale” cezariane

12.02.2019
Edhe në Kosovë realizohet lindja “natyrale” cezariane

Edhe në Kosovë realizohet lindja “natyrale” cezariane nga Gjinekolog – Obsteter Dr. Armend Sadiku dhe Dr. Drita Kabashi në Klinikën Amerikane “Dr. Behar Kusari”, në të cilën pacientja shikon procesin e zhvillimit të femiut dhe babai e pren kordonin umbilikal.

Sipas studimeve ky lloj i lindjes është një benefit për nënën në aspektin emocional, të gjidhënjes, si dhe në shërimin e plagës si dhe në mobilizimin sa më të shpejtë të pacientes.

Në Klinikën Amerikane “Dr. Behar Kusari” janë të angazhuar disa nga mjekët e specializuar dhe subspecializuar në vendet e Evropes, kurse reparti i Gjinekologjisë – Obstetrikës udhëhiqet nga Prof. Dr. Sejdullah Hoxha dhe Dr. Edibe Hoda – Borovci.

“Ne e bëjmë të mundur”